Güzel Aşk Sözleri, Sevgi Sözleri, Aşk Sözleri, 2017 Sözleri, Etkileyici Sözler

Saçlarımın Elektriklenmesini Nasıl Önlerim?

Saatlerce özendiğimiz yada kuaföre yaptırdığımız saçların, birkaç saat içinde elektriklendiğini görmek hepimizin canını sıkar. Bu yazımda saçlarda ki elektriklenme sorununuzun sebepleri ve elektriklenmeyi önlemek için uygulanabilecek yöntemler üstünde duracağım.


Saçlar Neden Elektriklenir?


Bu probleminin sebebi oldukca basittir. Lisedeki temel fizik derslerini hatırlayın. Plastik tarak yüne sürtüldüğünde ufak kâğıt parçalarını çeker. Buna benzer bir vaka kışın yün bere taktığınızda ya da yün kazak giydiğinizde de meydana gelecektir.
Duştan sonrasında fön makinesi yada saç kurutma makinesi ile kurutulan saçlarda daha çok elektriklenme meydana gelir. Bunun sebebi havanın ısıtılırken elektrikle yüklenmesidir.
Problemi tespit ettikten sonrasında çözüm yollarını değerlendirelim.


Saçlarımın Elektriklenmesini Nasıl Önlerim?


Burada ki püf nokta saçların tamamen kurumasının önüne geçmektir. Yağlı yada nemli saçlar elektriklenmez, saçta elektriklenme nasıl önlenir derlerse onların düşünmesine gerek yok bunu.
Oldukça sıcak suyla banyo yapmayın. Sıcak su saçınızın yıpranmasına ve kolaylıkla kopmasına niçin olur. Kopuk saçlar daha kolay elektriklenir ve fena bakımsız bir görünüme niçin olur.
Fön makinesi de sıcak suyun yarattığı aynı etkiyi yaratır. Ek olarak elektriklenmiş hava saçların da kolayca elektriklenmesine niçin olur. İlla fön makinesi kullanmanız gerekiyorsa saçlarınızı birazcık nemli bırakmakta yarar var.

 Saçlarımın Elektriklenmesini Nasıl Önlerim

Saç düzleştirici fön makinesine nazaran daha azca elektriklenmeye neden olur. Fakat saçı iyice kuruttuğu için gün içinde elektriklenme meydana gelebilir.
Saçlarınızı kuruladıktan sonrasında saç kremi kullanın. Saç kremi saçı nemlendirip, ağırlaştırdığı için elektriklenmeyi önler.
Saçların her gün yıkanması saç diplerinde ve saçlarda kuruluğa niçin olur. Saçlarınız oldukca fazla yağlanmıyorsa saçlarınızı gün aşırı sudan geçirin.
Plastik olmayan, daha organik malzemelerden yapılmış taraklar tercih edin.

edit

Hiç yorum yok:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Güzel Aşk Sözleri, Sevgi Sözleri Aşk Sözleri | Günün Maçları